top of page

Afscheid nemen

Als er iets is waar we als mens allemaal mee te maken krijgen maar dit liever niet willen is het wegvallen van een geliefde. Dit kan allemaal plots gebeurd zijn of na een lange slepende ziekte maar het feit blijft dat dit pijn doet. Voor de overledene kunnen we dan nog maar 1 ding doen en dat is hem/haar een afscheid geven dat deze persoon verdient.

Afscheid nemen tijdens een ceremonie zal altijd pijn blijven doen maar een persoonlijke uitvaart waarbij het echt over de persoon gaat kan heel belangrijk zijn in het rouwproces voor degenen die achterblijven en moeten leren leven met dit verlies. En hierin wil Studio of Stories een helpende hand bieden. Door een persoonlijke ceremonie te maken die helemaal draait rond de mens en niet de eindeloos herhaalde rouwteksten die voorgelezen worden.

Een aantal dagen voor de begrafenis kom ik tot bij de naaste familie en door welbepaalde vragen te stellen overlopen we het leven van de getroffene. Ik wil van jullie te weten komen waar jullie trots op zijn en hierdoor zeker vermeld moet worden. Deze informatie wordt dan thuis door mij omgezet in mooie teksten die op de dienst zelf zullen worden voorgelezen door mezelf voor alle aanwezigen.

Elke mens verdient een waardig afscheid van het aardse leven en dat is waar  ik met Studio of Stories garant voor  sta.

Foto : Kristel Verheyen
@throughkristelslens
bottom of page