top of page

Wie ben ik?

Laat me beginnen met een aantal vragen: Wat voor iemand hebben jullie nodig op een van de meest betoverende dagen van jullie leven? Aan wie worden de sleutels gegeven van de ceremonie? Om op die vragen een antwoord te krijgen is het vanzelfsprekend dat ik mezelf even ga voorstellen hieronder.

Ik ben Takis Van Tilburg, geboren &  getogen in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van de koekestad en  opgegroeid tot iemand met een passie voor mensen. Zoals jullie hierdoor kunnen vermoeden ben ik een heel sociaal ingestelde man waarbij het glas altijd halfvol en nooit halfleeg zal zijn.

Mijn drang om op een podium of vanvoor in een zaal te staan is begonnen toen ik als 7 à 8 jarige een playback show won. Het was een geweldig gevoel voor mij om een zaal te kunnen boeien en dus kreeg ik de droom om zanger te worden. Jammer genoeg kan ik absoluut niet zingen waardoor die droom snel verdween.

In mijn laatste jaar van de humaniora moest ik dan in het kader van de mini-onderneming van onze klas gaan spreken voor een publiek van 400 man! Uiteraard was ik hiervoor uiterst nerveus maar dat ging me toch heel goed af. Ik voelde me trots dat ik een zaal met uiteenlopende persoonlijkheden geboeid kon houden.

Een aantal weken later mocht ik dan totaal onverwacht mijn eerste “ceremonie” leiden. Een leerkracht ging op pensioen en om hem te eren had elke klas een showtje gemaakt. Een andere leerkracht kwam mij vragen om alle showtjes aan mekaar te praten. Natuurlijk wou ik dit doen, maar ik had toch 1 groot probleem… Pas een kwartier op voorhand kwam die leerkracht het mij vragen. De stress die daar vrij kwam kon ik gelukkig omzetten in enthousiasme en het is mij gelukt om heel die show niet in het water te laten vallen.

Op dat moment bestond het beroep van ceremoniespreker natuurlijk nog niet en daarom heb ik gekozen voor een totaal ander beroep: ik mag mijzelf daarom ondertussen al 20 jaar een boekhouder noemen die op professioneel gebied “iets” miste. In 2022 kwam ik uiterst toevallig in contact met een ceremoniespreker en begonnen de radartjes in mijn hoofd overuren te maken. Dit is wat ik ook wil doen, dit is wie ik ben! Mensen ontroeren, verrassen, eren met woorden is waarvoor ik gemaakt ben.

Maar voor ik hieraan zou beginnen moest ik er toch wel iets meer over weten en dat is de reden dat ik mij heb ingeschreven aan de Merveil Acadamy. In deze 10 weken durende cursus begonnen we allemaal vanaf 0 maar gaandeweg kwamen we alles te weten wat een ceremonie inhoudt en gingen we vooral op zoek naar onszelf. Wat zou mijn stijl zijn? Waar kan ik mij in onderscheiden naar mijn klanten toe? Buiten het feit dat ik mijn diploma heb gehaald en mijzelf dus een professioneel ceremoniespreker mag noemen weet ik dat mijn kracht vooral ligt in mijn positieve ingesteldheid, mijn romantisch karakter en mijn luisterbereidheid. Het grootste compliment dat ik tijdens de cursus van mijn lesgeefster heb ontvangen is dat ik een "echte verhalenverteller" ben!

Willen jullie meer zien van mijn opgewekte persoonlijkheid? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek zodat we te weten gaan komen wat we voor mekaar kunnen betekenen.

Foto : Kristel Verheyen
@throughkristelslens
foto over mij_edited.jpg
bottom of page